Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Тарталетки с ягоди и банани

Тарталетки с ягоди и банани

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Чирак
37456166
Тарталетки с ягоди и банани
Снимка: Emilia Krumova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"От идеята до вкусния десерт само за 40 минути - предизвикваме ви да опитате тези вкусни тарталетки"

Необходими Продукти

  • банани - 1 бр.
  • ягоди - 500 г.
  • за тестото
  • масло - 100 г
  • брашно - 300 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • пудра захар - 50 г
  • за крема
  • рикота - 300 г
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата, в която ще месим, се пресяват брашното, пудрата захар и бакпулверът. Добавя се се маслото на малки късчета. Омесват се добре до получаване на маслени трохи.

Прибавяме прясното мляко, жълтъкът и ванилията. Отново омесваме и правим тестото на топка, която завиваме с фолио. Поставяме в хладилника за около 40 минути, за да стегне.

Докато чакаме тестото да стегне, си приготвяме крема. На бърза скорост на миксера се разбива рикотата със сметаната и ванилията. Поставяме готовия крем в хладилника.

Готовото тесто разделяме на 6 равни части, които разточваме малко по-големи от формичките. Притискаме тестото към формите и ги дупчим, за да не се надигнат.

Печем тарталетките в загрята фурна на 200 градуса до готовност. Изваждаме от формите и охлаждаме.

На дъното на всяка тарталетка се поставя от крема. Върху него подреждаме ягодки. Върху ягодките се шприцова отново от крема и най - отгоре се украсява с по една ягодка.

На другия вид се поставят банани, шприцован крем и завършваме отново с ягодка.

Готовите тарталетки престояват поне 3 часа и след това се консумират.

Тарталетките с ягоди и банани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Поздравления! Страхотно са оформени, предполагам, че и толкова са вкусни. Браво!
03.02.2017 23:13
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотни са, много красиви :)
03.02.2017 09:36
1
1
Покажи всички подкоментари