Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Маслен крем с карамелизирана захар

Маслен крем с карамелизирана захар

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Маслен крем с карамелизирана захар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Универсален маслен крем, с който любимите ви торти и сладкиши ще станат просто неустоими"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г размекнато
  • пудра захар - 200 г
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - за намазване
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на крем маслото и пудрата захар около 30 мин. В малко вода размиваме какаото и го слагаме на огъня да стане на каша.

След това добавяме какаовата каша лъжица по лъжица към крема.

Карамелизираме захарта, да е светла, след което я изсипваме в намазнен съд. Когато карамелът изстине, го счупваме и в хаванче го начукваме.

След това го смесваме със смлените орехи.

Прибавяме карамела и ореховите ядки към крема за торта, добавяме ванилиите и разбъркваме добре.

Масленият крем с карамелизирана захар е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: