Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Сафрид с домати и вино на фурна

Сафрид с домати и вино на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Сафрид с домати и вино на фурна1 / 2
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сафрид - около 1 кг
  • домати - 800 г нарязани на колелца
  • лук - 1 глава нарязан на шайби
  • чесън - 6 скилидки нарязани на колелца
  • олио - 4 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка нарязан на ситно
  • лимони - 1 бр. нарязан на полумесеци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите сафрид се почистват и измиват, като не се режат на парчета. Поръсват се със сол, черен пипер и се нареждат в тавичка, намазана с олио.

Върху тях се поръсва лука и чесъна, магданоза и се нареждат доматените колелца. Изсипва се виното и се пече в предваритено загрята фурна на 180 градуса.

Печената риба се сервира студена, с поръсен отгоре нарязан на ситно магданоз и гарнирана с резен лимон.

Сафридът с домати и вино на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: