Начин на приготвяне
Разбиват се белтъците на сняг, захарта се прибавя лъжица по лъжица, а после брашното, оцетът и орехите.
В голямата тава на фурната, покрита с хартия за печене, се изсипва сместа на два кръга с диаметър 17 см.
Пекат се на 150 градуса за 15 минути, като се следи да не покафенеят блатовете. През това време се разбива сметаната със захар на вкус.
В тортена форма се поставя първият блат, отгоре се намазва с част от сметаната и част от нарязаните на парченца киви.
После се слага вторият блат, а върху него се разстила останалата сметана, като не се заглажда.
В сметаната се набучват останалите нарязани парченца киви и парченцата мандарина.
Целувчената торта се поставя в хладилник за 1 час.
Бързата торта с целувчени блатове е готова.