Начин на приготвяне
Направете захарен разтвор от вода и половин чаша захар и сложете нарязаните на кръгчета лимони да се сварят, докато поомекнат.
Извадете ги оставете да се отцедят добре. През това време разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете прясното мляко с ванилията и лимоновите корички.
Постепенно добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера. Разбийте добре и сипете сместа в намазнена и леко набрашнена дорма с подвижни стени.
Сипете в нея 7 с.л. захар и пъхнете във фурната, докато се карамелизира. Облейте и стените на формата с карамела и подредете по дъното и стените лимоните.
Сипете кейковото тесто и изпечете лимоновия кейк в умерено загряната фурна до готовност. Готовият сладкиш охладете, преди да извадите от формата и да го поднесете обърнат.
Коментари