Лимонов кейк

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лимонов кейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
"Ако животът ви поднесе лимони, имаме чудесна рецепта за лимонов кейк, в която да ги оползотворите"

Необходими Продукти

  • брашно - 140 г
  • захар - 170 г
  • масло - 50 гр. краве
  • сметана - 80 мл
  • яйца - 3 броя
  • лимони - настъргана кората на 1 лимон
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • боя - малко жълта, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем, докато сместа побелее.

Добавете при непрекъснато бъркане сметаната и настърганата кора от лимона и съвсем малко безвредна сладкарска боя.

Накрая объркайте с пресятото брашно с бакпулвера и разтопеното и охладено краве масло.

Сместа за кейка се изсипва в намазнена продълговата форма и се пече в загряна на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
42
30
22
10
Дай твоята оценка: