Сладък Кешкек

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
02/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Сладък Кешкек - традиционен за арменската кухня десерт - който не го е пробвал, той не го харесва"

Необходими Продукти

  • пшеница - 500 г грухана ли булгур
  • масло - 150 г
  • захар за обилна поръска
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът/груханата пшеница се почиства, измива в няколко води и се накисват за няколко часа във вода или за 1 нощ.

Поставя се тенджера с достатъчно подсолена вода, довежда се до кипене и се добавя булгурът.

Разбърква се непрекъснато докато напълно се развари и поеме водата. Малко преди да се свали от огъня се препържва маслото и се залива булгурът.

Сервира се обилно поръсен със захар.

Сладкият Кешкек е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: