Начин на приготвяне
Разтваряме маята в малко хладко мляко, като добавяме 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно, за да стане на каша и оставяме малко да втаса.
Разбиваме мекото масло с пудрата захар, след което прибавяме жълтъците един по един, като всичко това става при непрекъснато бъркане. Прибавяме и шупналата мая и отново разбъркваме.
След това добавяме прясното мляко и брашното. Омесваме средно меко тесто, след което го оформяме на руло и го слагаме в намаслена форма. Оставяме да престои около 60 мин.
Печем саварена на умерена фурна до готовност. През това време приготвяме сиропа, като сварим водата и захарта. След това го оставяме да изстине.
Щом саварена е готов, го изваждаме и го надупчваме с клечка за зъби и заливаме с изстиналия сироп. Обръщаме го в подходяща чиния и го оставяме така за 120 мин.
През това време разбиваме белтъците на сняг и към тях прибавяме горещ сироп, сварен от водата и захарта и ароматизиран с ванилиите. Така приготвената глазура шприцоваме върху саварена или го поливаме с нея.