Сладкиш Саварен

Ljiljana StankovicLjiljana Stankovic
Новак
660
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сладкиш Саварен
Снимка: Ljiljana Stankovic
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Сочен френски сладкиш с ананас и нежен сироп, който е чудесен избор за следобедно кафе с приятели"

Необходими Продукти

  • тесто
  • краве масло - 95 г маргарин
  • брашно - 259 г
  • захар - 25 г
  • сол - 5 г
  • мая - 5 г
  • яйца - 2 бр.
  • мляко - 90 мл (топло)
  • сироп
  • вода - 750 мл
  • захар - 350 г
  • пюре от ананас - 190 г
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 г)
  • заливка
  • краве масло - 100 г маргарин
  • шоколад - 50 г
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне:

В купа сипете брашното, захарта, солта и маята, след което сипете млякото, яйцата и разтопения маргарин. Месете тестото около 10 минути, докато получите гладко тесто. Оставете го да втаса.

Втасалото тесто премесете и сложете в тава, наложена с хартия за печене, която е подмазана с масло/маргарин и посипана с брашно.

Оставете тестото да втаса отново.

Печете в добре загрята фурна на 170 °C, докато не поруменее, около 30 минути.

Докато тестото се пече, пригответе сиропа. Оцедете ананаса от сока и пасирайте плода, докато получите пюре. Сложете вода да кипне заедно със захарта и ваниловата захар. Оставете водата да ври 2-3 минути, свалете от огъня и смесете с пюрето от ананас.

Докато сиропът е още горещ, го сипете върху изпечения Саварен и оставете да попие сиропът.

На другия ден направете заливката за класическия сиропиран сладкиш.

Разбийте размекнат маргарин с пудра захар, прибавете парчета шоколад и внимателно разбъркайте, докато шоколадът не се разтопи.

Нанесете равномерно шоколадовата глазура върху френския сладкиш.

Украсете по желание сладкиш Саварен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: