Начин на приготвяне
Приготвяне:
В купа сипете брашното, захарта, солта и маята, след което сипете млякото, яйцата и разтопения маргарин. Месете тестото около 10 минути, докато получите гладко тесто. Оставете го да втаса.
Втасалото тесто премесете и сложете в тава, наложена с хартия за печене, която е подмазана с масло/маргарин и посипана с брашно.
Оставете тестото да втаса отново.
Печете в добре загрята фурна на 170 °C, докато не поруменее, около 30 минути.
Докато тестото се пече, пригответе сиропа. Оцедете ананаса от сока и пасирайте плода, докато получите пюре. Сложете вода да кипне заедно със захарта и ваниловата захар. Оставете водата да ври 2-3 минути, свалете от огъня и смесете с пюрето от ананас.
Докато сиропът е още горещ, го сипете върху изпечения Саварен и оставете да попие сиропът.
На другия ден направете заливката за класическия сиропиран сладкиш.
Разбийте размекнат маргарин с пудра захар, прибавете парчета шоколад и внимателно разбъркайте, докато шоколадът не се разтопи.
Нанесете равномерно шоколадовата глазура върху френския сладкиш.
Украсете по желание сладкиш Саварен.