Бързи кюфтета на фурна

Янка ГорановаЯнка Горанова
Готвач
178
567
251
340
3
04/02/2017
"Слагате кюфтетата във фурната и докато приготвите салатата и сложите масата, те са готови "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239 277
  • Преглеждания за месеца7965
  • Преглеждания за седмицата658
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес от свинско и свинско месо
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в голяма купа каймата, която трябва да е смес от свинска и телешка. Добавяме всички подправки - сол, червен и черен пипер, чубрица. Лука го настъргваме на най-ситното ренде и също го добавяме.

Чупим едно яйце, слагаме и галетата. Всичко се омесва много добре и се остава в хладилника да престои за около 20 минути.

Покриваме тавата с хартия за печене. Оформените кюфтенца подреждаме в тавата. Слагаме ги да се изпекат в загрята фурна на 200 градуса, за 25-30 минути са готови.

Гарнираме със свежа салата, - за зимните месеци от цвекло и морков, а за летните с шопска салата.

Добър апетит!

Дълбок грил тиган с незалепващо покритие-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок грил тиган с незалепващо покритие
33.00 лв.
25.41 лв.
Виж ››

Каквото и да искате да го сготвите, направете го в този дълбок грил тиган с незалепващо покритие - няма да сгрешите

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар