Тиква облята с крем карамел

04/02/2017
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132914921456
"Животът е прекалено кратък, затова може направо да пропуснете основното и да минете към десерта, за всеки случай "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 629
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарязваме на кубчета вече обелената тиква, след което я нареждаме в тенджера заливаме я с малко вода и я оставяме да се свари.

2. Вземаме съд в които нареждаме вече готовата сварена тиква, след което наръсваме и смлените фъстъци върху нея и я връщаме отново във фурната, за да се запече за около 15-20 минути.

3. През това време разбиваме двете яйца и захарта, а след това поставяме и брашното, с което сме смесили канелата.

4. Готовата запечена тиква я вадим от фурната, заливаме я със готовата смес и пак я връщаме във фурната, за да се допече.

5.След като е вече готова, по желание може да се поръси с канела или пудра захар. Аз я предпочитам чиста .подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар