Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бирени мезета»Свински уши на скара с чеснова марината

Свински уши на скара с чеснова марината

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Свински уши на скара с чеснова марината
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Страхотен деликатес за мераклии и ценители. Да ви е сладко и Наздраве"

Необходими Продукти

  • свински уши - 2 броя
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 1/2 к.л., прясно млян
  • чили сос - 3 - 4 капки
  • червен пипер - на върха на ножа
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските уши се почистват и пърлят предварително. Измиват се добре и се сваряват за около 40 минути.

Нарязват се на жулиени и се пекат на скара. От скарата се поставят веднага в маринатата от счукания чесън, черния и червен пипер, чили соса, солта и олиото за около 2-3 минути.

Препоръчителната напитка за това мезе е вино или тъмна бира.

Свинските уши на скара с чеснова марината са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: