Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата, добавяме млякото, ванилията и 650 г от захарта. В дълбока тава поне 32-34см, в по малка няма да се събере, карамелизираме останалата захар, оставяме да изстине и наливаме сместа.
Поставяме в по голяма тава - 40 см или в тавата на печката. Доливаме малко вода в голямата тава. Печем на 100 г около 90 - 100 минути, като внимаваме водата да не заври.
С клечка за зъби проверяваме дали е готов. А за по-нетърпеливите - вземате 1 купа лед, увеличавате печката на 220 градуса. Сядате до нея и гледате. Като вземе водата да завира, слагате 15-20 бучки лед, след малко пак и пак, и е готов. Отнема 30-40 минути.
Само за мъже - като изстине, слагате тавата на масата и хапвате до насита. Да ви е сладко!
Коментари