Начин на приготвяне
Обелете около 1.2 кг картофи, измийте и ги нарежете на едри кубчета. Залейте пилешкото месо с вода и сложете на огъня да се свари. След като оберете пяната, оставете месото да се вари около 30 минути и пуснете в тенджерата картофите, като добавите лъжица вегета микс от зеленчуци и дафинов лист. Варете още, докато се сварят и картофите.
Отделете свареното месо в съд и оставете да се поохлади, а картофите прецедете през гевгир. Този хубав бульон можете да го запазите за супа. Обезкостете месото и го нарежете на дребни кубчета.
Измийте гъбите и ги нарежете на дребно, а след това запържете в 3-4 с.л. олио.
Сипете картофите в купа и ги разбъркайте с 2 лъжици майонеза и сметаната. Не ги мачкайте на пюре, те са много добре сварени и омекнали, затова само леко объркайте.
Накълцаното месо смесете с гъбите и поръсете с черен пипер.
В тавичка за торта с диаметър 24 см застелете стреч фолио. Сипете половината от картофите и леко разстелете по дъното. Поръсете с малко червен пипер и разпределете отгоре местото с гъбите. След това сипете останалите картофи и заравнете. Завършете като поръсите с галета. Настържете половината от кашкавала върху галетата.
А сега ще я украсим много семпло, а същевременно вкусно:
Вземете подходяща чиния и разнесете по средата на дъното 1 с.л. майонеза. Захлупете чинията върху тавичката и обърнете внимателно. Отстранете фолиото и украсете по желание.
Аз поръсих с останалия настърган кашкавал по края. Поставих резенчета от пушено топено сирене отстрани, а отгоре разположих цветя от разноцветни чери доматчета. Няколко пъдпъдъчи яйца, сварени за две минути и малко копър за цвят придават повече свежест и аромат.