Лучено-чесново хлебче с кашкавал

04/02/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф872498168
"За парти, за специални поводи или за неделните семейни обяди - най-вкусното предложение подготвихме специално за вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 753
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто, оформете кръгъл хляб и оставете за 30 минути да се надигне. Изпечете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност. Оставете хляба да изстине напълно.

Ако не желаете да месите, можете да си купите цял хляб и с него да приготвите хлебчето.

Нарежете хляба по вертикала и хоризонтал на квадрати, без да разрязвате долната кора, тя трябва да е цяла.

Смесете мекото масло със счукания чесън и лука нарязан на ситно.

От чесновата смес, поставяте между всички прорези, и посипвате отново навсякъде с настърган кашкавал.

Завивате целия хляб (и отдолу) с алуминиево фолио и го поставете в тава.

Печете в предварително нагрята само на горен реотан фурна, на 180 градуса за 20 минути.

Премахвате фолиото и запичате между 5-10 минути в зависимост от вашата фурна.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар