Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лучено хлебче

Лучено хлебче

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Лучено хлебче1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • мая - 1 кубче прясна
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • магданоз
  • сусам - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в тава и направете в средата ву кладенче. разчупете маята и я разтворете в малко количество бира. Изсипете я в кладенчето, добавете захарта и солта и започнете полека да замесвате тесто, като прибавяте постепенно бирата.

Замесеното тесто се покрива и оставя на топло да втаса, докато удвои обема си. Лука се почиства и нарязва на ситно, след което се запържва до златисто в сгорещеното. Сваля се от котлона, добавя се червен пипер и магданоз и с решетъчна лъжица се изважда, за да се отцеди от излишната мазнина.

Запържения и овкусен лук се добавя към втасалото тесто, добавя се сусамът и се поставя в предварително намазнена тавичка. Лученото хлебче се запича в загрята на 180 градуса фурна до златисто( за около 30 минути).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вера Паева
Вера Паева
Много вкусен стана. Поздравления за рецептата.
08.10.2016 19:45