Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Чесново пиле с кашкавал

Чесново пиле с кашкавал

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Голяма вкусотия е това пилешко с кашкавал, мащерка и чушки"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • чушки - 3 бр. червени
  • люти чушки - 2 - 3 бр. (по желание)
  • чесън - 5 скилидки
  • кафява захар - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л
  • лимони - 1 бр.
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешкото, ако използвате цяло пиле го разфасовайте, ако ползвате бутчета ги разрежете на две.

Чесънът се нарязва на ситно, загрява се тиганът на котлона и се слагат мазнината и чесънът да се запържи за няколко секунди. Тиганът се маха от котлона и в него се слага кафявата захар и подправките. Разбъркайте всичко.

В тавичката в която ще печете, сложете малко мазнина, наредете пилешкото, между него сложете нарязаните чушки и изстискайте лимоновия сок.

Малка част от чесновата смес се отделя, а с другата поръсете върху пилешкото месо. Ако обичате люто, сложете 2-3 люти чушлета между месото.

Тавата се слага в загрята фурна на 170 градуса за час, без да сипвате никаква течност в нея, пилешкото ще пусне мазнина, която е достатъчна, за да се опече.

Наблюдавайте по време на печене, ако месото започне да загаря отгоре, покрийте с алуминиево фолио, без да го запечатвате.

След 1 час извадете тавата и настържете върху изпеченото месо обилно кашкавал, поръсете с отделената малка част от чесновата смес и запечете отново до разтапяне на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: