Бобена чорбица

04/02/2017
"Понякога имаме нужда само от една купа бобена чорбица "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо960
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • боб - 300 - 350 г сух
  • лук - 1 средна глава
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр. по - голям
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • олио - 5 с. л.
  • брашно - 2–3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • джожден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се почисти и измие, бобът се залива от вечерта с топла вода, която да е 3 пръста над него. Слагат се 2 щипки хлебна сода.

На следващия ден бобът е набъбнал. Измива се и се слага в тенджера. Залива се със студена вода, която да е малко над него и се вари. След като поври 10 минути, водата се излива и се налива нова.

Отново се слага да ври и се прибавят 2 с.л. олио, почистените, нарязани на ситно лук, чушки (чушките могат да се сложат цели и когато се сварят, се изваждат, маха се ципата и се пасират) и моркови, като от време на се долива вода, докато се свари бобът.

Тогава се прибавят и доматите. Докато се сварят и те, в съд се налива останалото олио и се слага брашното, за да се запържи. В края се прибавя и червеният пипер. Взема се от чорбата и се прибавя към брашното, като се бърка енергично, за да стане гладка каша, която се прибавя към боба.

Вари се още 5 минути. Прибавя се сол на вкус и се ръси с 3-4 щипки джоджен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар