Начин на приготвяне
В дълбока купа се чукват яйцата и с помощта на телена бъркалка се разбиват. Към тях се налива и прясното мляко и отново се разбива.
Получава се бледо-жълта яйчена смес. В тиган се налива олио и се оставя да се сгрее много хубаво. През това време всяка филия се потапя в сместа от яйца и мляко.
Трябва да се напоят много хубаво. Когато олиото е готово слагаме филиите да се изпържат. Пържат се и от двете страни до зачервяване.
Изваждат се върху домакинска хартия, за да поеме, ако има излишна мазнина.
Пържените филийки се сервират със сирене и сладко от горски плодове.
Пържените филийки на баба са много вкусни.
Ако обичаш пържени филийки, опитай и тези пържени филийки на фурна или тези пържени филийки по турска рецепта.
Коментари