Пържените филийки на баба

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пържените филийки на баба
Снимка: Биляна Владова
3 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ето с тези филийки баба отгледа всичките си внуци и знаете ли какви големи станаха?"

Необходими Продукти

  • хляб - 8 филии (препоръчително е да са сухи)
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - за пържене
  • сладко от горски плодове
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се чукват яйцата и с помощта на телена бъркалка се разбиват. Към тях се налива и прясното мляко и отново се разбива.

Получава се бледо-жълта яйчена смес. В тиган се налива олио и се оставя да се сгрее много хубаво. През това време всяка филия се потапя в сместа от яйца и мляко.

Трябва да се напоят много хубаво. Когато олиото е готово слагаме филиите да се изпържат. Пържат се и от двете страни до зачервяване.

Изваждат се върху домакинска хартия, за да поеме, ако има излишна мазнина.

Пържените филийки се сервират със сирене и сладко от горски плодове.

Пържените филийки на баба са много вкусни.

Ако обичаш пържени филийки, опитай и тези пържени филийки на фурна или тези пържени филийки по турска рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Твърде много яйце инфлацията не ми го позволяв
26.06.2023 18:51
3
Яница Николова
Яница Николова
Чудесни филийки!
22.04.2018 13:22
4
Десислава
Десислава
И аз правя филийките по този начин, но след изваждане от тигана ги поръсвам от двете страни с пудра захар, която попива и стават уникални :)
07.08.2017 12:55
6
2