Неустоим Тарт Татен с ябълки

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
107
32
325
2
05/02/2017
"Още не разбираме как с тези вкусотии французойките запазват елегантните си фигури "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 819
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • за тесто
  • масло - 125 г, студено, нарязано на кубчета
  • брашно - 220 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • вода - 3 - 4 с.л. студена
  • за пълнежа
  • ябълки - 6 - 7 бр.
  • масло - 125 г
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва тесто, което се опакова в свежо фолио и отлежава в хладилник за 20-30 минути. В тефлонов тиган маслото и захарта се загряват на умерена температура.

Обелените, изчистени и нарязани на четвъртинки ябълки се нареждат върху маслото със захарта и се загряват до получаване на хубав карамел. Прехвърлят се в тавичка за печене.

От тестото се разточва кора, малко по-голяма от съда за печене, с която се покриват карамелизираните ябълки, като леко се подгъват краищата навътре.

Правят се дупчици с нож, за да диша сладкишът при печенето. Пече се в загрята фурна на 180 градуса, за 20-25 минути. Обръща се, докато е топъл.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар