Начин на приготвяне
Отваряме си корите. Взимаме 4 кори.
Смиламе орехите с машинка. Смесваме орехите с какаото и ги объркваме добре.
Върху подредените една върху друга кори наръсваме орехи с ръка. Навиваме от тясната страна на руло. Режем го на триъгълници или на правоъгълници според желанието с нож. Нареждаме ги плътно в тава едно до друго.
И така редим, докато свършат продуктите - кори, орехи с какао.
В тиган слагаме маслото и олиото и сгорещяваме. Заливаме баклавичките с горещото масло. Печем баклавичките до готовност на 170 градуса. Оставяме да се охлади десерта.
На котлона в тенджерка слагаме захарта, водата, сока на мандарината и настърганата кора да заври.
Със захарния сироп, след като е готов, заливаме баклавичките. Оставяме да попие.
Да ви е сладко!