Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклавички с какао и мандарина

Баклавички с какао и мандарина

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Баклавички с какао и мандарина
Снимка: Марияна
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Баклавички с чуден аромат - да ви е сладко, приятели"

Необходими Продукти

  • какао - 1 ч.л.
  • кори за баклава - 400 г тънки
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • орехи - 2 ч.ч.
  • мандарина - 1 бр. сок и кора
  • масло - 125 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отваряме си корите. Взимаме 4 кори.

Смиламе орехите с машинка. Смесваме орехите с какаото и ги объркваме добре.

Върху подредените една върху друга кори наръсваме орехи с ръка. Навиваме от тясната страна на руло. Режем го на триъгълници или на правоъгълници според желанието с нож. Нареждаме ги плътно в тава едно до друго.

И така редим, докато свършат продуктите - кори, орехи с какао.

В тиган слагаме маслото и олиото и сгорещяваме. Заливаме баклавичките с горещото масло. Печем баклавичките до готовност на 170 градуса. Оставяме да се охлади десерта.

На котлона в тенджерка слагаме захарта, водата, сока на мандарината и настърганата кора да заври.

Със захарния сироп, след като е готов, заливаме баклавичките. Оставяме да попие.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: