Начин на приготвяне
Измиваме и начукваме котлетите. Посоляваме ги, овалваме ги в брашно и ги изпържваме в зехтина, след което ги изваждаме.
В същата мазнина запържваме ситна нарязания кромид лук с 1 с.л. брашно и добавяме ситно нарязаните домати. След това добавяме и червения пипер и разбъркваме добре.
Подправяме със сол и разреждаме с малко гореща вода, така че да се получи сос с умерена гъстота.
Нареждаме котлетите в подходящ съд и ги заливаме със соса. Слагаме ястието да се пече в умерена фурна за около 30 мин.
След това прибавяме нарязаните на филийки гъби, предварително изпържените лукчета, кренвиршите, нарязани на едро, дафиновия лист и черен пипер на зърна.
Връщаме обратно ястието във фурната за още 30 мин. Когато е готово, поръсваме със ситно нарязан магданоз. По желание към ястието поднасяме и гарнитура от ориз.