Постни сарми на фурна

А.БорисоваА.БорисоваНовак
24/12/2015
"Запасете се с търпение - защото колкото по-малки са сармичките, толкова по-вкусни са, но усилието си струва, обещаваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 861
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 2 и 1/2 ч.ч.
  • праз - 4 стръка
  • лук - 2 връзки пресен + 1 голяма глава кромид
  • гъби - 1 ч.ч. ситно нарязани
  • мазнина - олио/зехтин + 50 г масло
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно счукан
  • люти чушки - 1 ситно скълцана
  • сол
  • лозови листа - за завиване, може и зелеви
  • чушки - сухи червени, накиснати във вода
  • зелев сок - поне 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте около 100 мл мазнина и маслото в голяма тенджера и запържете ситно скълцаните праз, кромид и зелен лук, а след като омекнат, добавете и предварително ситно нарязаните гъби.

Щом и те омекнат, сипете ориза, бъркайте докато се запържи, и долейте 1 ч.ч. горещ гъбен бульон. Добавете лютите чушки и всички подправки. Щом оризът поеме течността и набъбне, снемете плънката от котлона.

С нея напълнете лозовите листа, като слагате по лъжичка във всяко и завивате стегнато сармичките. Подреждайте ги в подмазнена тава или гювеч. Отгоре долейте топла вода, да ги покрие хубаво, и разпределете още няколко лозови листа.

Сложете да се пече в умерена фурна. Щом водата заври, намалете фурната и доопечете постните сармички.

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар