Начин на приготвяне
Почистваме и обелваме морковите, след което единия го нарязваме на колелца, а другия настъргваме на ситно ренде.
Нарязваме на ситно праза, кромида и листата целина, а ряпата нарязваме на кубчета.
Почистваме овнешкото, измиваме го и го нарязваме на дребни парчета. Заливаме го с шест чаени чаши подсолена вода и го варим около два часа на умерен огън.
След това прибавяме листата от целина, лука, праза и нарязания на кръгчета морков.
След още около десет минути прибавяме и настъргания на ситно морков, ряпата, граха и булгура.
Опитваме на сол. Ако е необходимо, посоляваме допълнително. Поръсваме с черен пипер и варим овнешката супа до готовност.
Поднасяме я много гореща, обилно поръсена със ситно нарязания магданоз.
Овнешката супа с булгур е готова.