Бонбони Карамел Му

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Бонбони Карамел Му7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Един незабравим вкус от детството, когато имаше само два вида бонбони - Карамел Му и всички останали"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На слаб огън в огнеупорен съд се разтопява маслото. Прибавя се към разтопеното масло и захарта при непрекъснато бъркане.

Когато сместа започне да придобива приятно златисто-кафяв цвят, прибавяме и предварително свареното прясно и още топло мляко.

Продължаваме непрекъснато да бъркаме, докато сместа не започне да се отделя от съда.

Изсипваме готовата смес в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене, намазана с масло.

След като изстине, прибираме в хладилник за няколко часа, за да се охлади.

Нарязваме на парченца или с формички за сладки и поднасяме бонбоните с листенца мента.

Бонбоните Карамел Му са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Калина, не се притеснявай за трайността, не се развалят. Дръж ги в хладилника и няма проблем.
19.11.2019 08:44
3
Калина Танкова
Калина Танкова
Колко време им е трайността и при каква температура? Благодаря
18.11.2019 15:42
2
Зори
Зори
Искам да ви предложа вариант за подобряване на рецептата. Ако замените бялата захар с кафява се получава още по-наситен и интересен вкус. Допълнително може да добавите в прясното мляко разтворимо (инстантно) кафе или 3 в 1 и се получават страхотни карамелени бонбони с аромат на кафе.
09.03.2017 10:05
14
2