Топла цвеклова супа

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
07/02/2017
"Топла супа с кореноплодни - идеална за студените зимни месеци - вкусна и пълна с витамини "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • цвекло - 2 средно големи глави
  • кромид лук - 1 глава
  • картофи - половин килограм
  • морков - 3 бр.
  • яйце - 1 бр. предварително сварено
  • целина - връзка листа
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте вода и изчакайте да заври. Обелените и нарязани на дребно картофи пуснете в тенджерата с вряща вода, добавете малко сол и зехтин.

Обеленото цвекло нарежете и леко запечете във фурна, наръсено с малко балсамов оцет и зехтин.

В отделна тавичка запечете обелените и нарязани на кръгчета моркови и кромидия лук, обелен и нарязан на едри шайби. Поръсете с малко зехтин преди печене.

Когато картофите се сварят, прибавете запечените зеленчуци и най-накрая - ситно нарязаното сварено яйце.

Подправете супата на вкус със сол и черен пипер.

Поднесете в купички за сервиране топла, гарнирайте със ситно нарязани листа от целина.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар