Картофи по хърватски

НевенаНевена
Новак
18974576
Картофи по хърватски
Снимка: Невена
1 / 2
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ще сгрешите, ако не опитате тези ароматни картофки, много ще сгрешите"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • домати - 1 - 2 малки
  • лук - 2 - 3 малки глави
  • чесън - 3 - 4 глави
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и нарязват на четири (по дължина). Ако са пресни, не се белят, а ако не са, е желателно да се обелят, но може и да не се.

Другите зеленчуци също се измиват. Маха се брадата'' на лука и на чесъна. Лукът се обелва, но без да се бели най-последният слой.

Доматите, лукът и чесънът се слагат между картофите, като всичко се посолява и се слага черният пипер. Залива се със зехтин на око.

Пече се на 200 градуса за около 1 час. Не се добавя вода!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: