12312 Миди по италиански - Рецепта | Gotvach.bg

Миди по италиански

07/02/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 764
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Лукът и магданозът се нарязват на ситно, добавя се 1 с.л олио и се запържва в тенджера;

2. Мидите се почистват и няколко пъти се измиват със вода;

3. Поставят се в тенджера, заливат се с вода, добавя се бялото вино и се варят, покрити с капак, докато им се отворят черупките;

4. Мидите се изваждат, а марината се прецежда;

5. Брашното се запържва в олиото;

6.Добавя се част от марината и се бърка до получаване на гъст сос;

7. Към соса се добавя доматеното пюре и хубаво се разбърква;

8. Спагетите се поставят във вряща вода и се сваряват. Прецеждат се. Поставят се в чиния, където се изсипва сосът.

9. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде и се поставя отгоре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар