Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Вулканчета от червено цвекло

Вулканчета от червено цвекло

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Вулканчета от червено цвекло2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Едно ястие, което може да хапвате на воля, без да се притеснявате за фигурата си"

Необходими Продукти

  • червено цвекло
  • за пълнежа
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз
  • куркума
  • черен пипер
  • сол
  • хлебни трохи - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако искате интересно предястие за Вашите гости, тези вулканчета са за Вас :)

Измийте главите цвекло, подсушете и сложете в тава. Печете необеленото цвекло на 200 градуса за около 40 мин. - при мен около час - кората трябва да подпухне. Пече се с кората, за да се запазят соковете на цвеклото. След като изстине, се обелва.

Всяка глава се издълбава с лъжица, като дебелината на стените трябва да е около 1 см., за да Ви е здрава основата и да не се разтече лавата на вулкането. Запазете си издълбаната част, аз я използвах за направата на кюфтенца с праз.

Пристъпваме към пълнежа - грамажа е ориентировъчен, тъй като моите главички бяха доста малки, на око ще прецените колко да сложите.

Сиренето се натрошава, кашкавалът се настъргва, чесънът се нарязва на ситно или се пресова, магданозът се реже на ситно. Всичко се смесва, добавят се разбитото яйце и подправките на вкус, обърква се и започва пълненето на цвеклото.

Като завършек, аз ги поръсих с малко трохи от домашния хляб - можете да пропуснете или да ползвате галета.

Печете на 160 градуса за около 15-20 мин. Изключително вкусно, хранително и впечатляващо предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Правила съм преди години подобно пълнено цвекло, но първоначално не съм го пекла а го сварих до омекване, пак с кората и след това го пълних и запекох за кратко във фолио, така не се изсушава прекалено и остава сочно. Много вкусно става наистина :)
06.02.2017 11:47
1
Покажи всички подкоментари