Начин на приготвяне
Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват заедно с 1 ч.ч. захар. След това се добавят ванилиите и брашното.
Слагаме млякото да заври и прибавяме разбитите жълтъци към него. Вари се докато кремът се сгъсти и при непрекъснато бъркане.
Накисваме желатините в 1 ч.ч. вода и оставяме да набъбнат за около 15-20 минути. След това се разтапя на водна баня.
На твърда пяна разбиваме белтъците с другата чаша захар. След това ги прибавяме към вече готовия крем. Добавяме и разтопения желатин и разбъркваме добре.
Готовият яйчен крем се разделя на 3 части. В първата част добавяме орехите. Във втората добавяме какаото, а третата си остава така. Във форма за торта изсипваме първо крема с орехите.
След него изсипваме какаовият крем и накрая изсипваме белия крем. Оставяме в хладилник около 5-6 часа за да се стегне и желира.