Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички Свети Валентин

Пастички Свети Валентин

Пастички Свети Валентин
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
5 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
18
"Една хапка и сте готови да кажете да на всяко предложение на половинката - дори за романтичен риболов"

Необходими Продукти

  • готови блатове - 3 бр.
  • маскарпоне - 250 г
  • течна сметана - 200 мл
  • пудра захар - 2 с.л.(може и без нея)
  • малини - 50 г
  • За заливката
  • течна сметана - 200 мл
  • шоколад - 200 г
  • За украса
  • малини - 100 г
  • За сиропиране
  • вода - 200 мл
  • захар - 2 с.л.
  • есенция ром - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С формичка за сладки изрежете от блатовете сърчица. Сложете водата и захарта на котлона и щом захарта се е разтворила, добавете есенцията и махнете от огъня.

Съвсем леко сиропирайте сърчицата.

Разбийте маскарпонето със захарта. Отделно разбийте сметаната и я прибавете към маскарпонето. Разбъркайте с шпатула, прибавете нарязаните малини и отново разбъркайте.

Върху сърчице сложете от крема, отгоре поставете друго сърчице и леко притиснете.

Загрейте сметаната до точка на кипене и сложете начупения шоколад. Бъркайте до пълното му разтапяне. Ако е нужно, загрейте за още малко в микровълнова, като внимавате да не завира сместа.

С лъжица залейте пастичките и сложете малинки. Изчакайте да стегне шоколада и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: