Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците с половината захар, а белтъците разбийте отделно на пухкав сняг, като към тях добавите останалата захар, когато се втвърдят леко.
Разбъркайте орехите, ванилията и галетата. Тази смес редувайте с белтъчната и добавяйте към жълтъците на части. Готовото тесто се прехвърля в тортена форма с хартия за печене. Изпечете блата за около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Карамелизираното мляко разбийте до хомогенност с разбитата сметана и ванилията за крема. При нужда се добавя малко захар.
За да приготвите глазурата смесете сметаната, шоколада и маслото в съд на котлона и ги загрейте, докато се хомогенизират на крем, като разбърквате. Количествата за глазурата могат да се увеличат, ако искате повече от нея.
Върху балата намажете крема с Дулсе де лече и сложете тортата в хладилника.След като се охладо кремът, загладете и залейте с още леко топличката глазура.
Украсата на тортата е от захаросани ядки и стафиди.
Вместо шоколадова заливка направих триъгълници за ограждане на тортата. Отгоре поръсих с крокан от карамелизирани орехи и лешници, но в карамела добавих краве масло и лъжица оцет, за да стане по-крехък и вкусен.
Коментари