Бурания в гювеч

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078252407582
Бурания в гювеч
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5-6
"Тази вкусотия смело може да бъде определена като причина № 1 всяка домакиня да си купи глинен гювеч"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1/4 от стръка
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • зелева чорба - 1 ч.ч.
  • хладка вода - 2 ч.ч .
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешкото месо, обезкостяваме и го слагаме да се вари.

В тенджера запържваме ситно нарязания праз с олиото и към него прибавяме нарязаното кисело зеле. Добавяме червения пипер, черния пипер и сол на вкус. След като се по запържи зелето, отделяме настрана, за да може да покрием гювеча с него, за да не изсъхва оризът.

Прибавяме към зелето ориза и 2 ч.ч. хладка вода. Оставяме за 5 минути да набъбне оризът и сместа я прехвърляме в глинен гювеч. Към него прибавяме обезкостеното пиле, зелевата чорба и отгоре добавяме киселото зеле, което отделихме настрана, за да запечатаме гювеча.

Печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна до готовност.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: