Начин на приготвяне
Почистваме пилешкото месо, обезкостяваме и го слагаме да се вари.
В тенджера запържваме ситно нарязания праз с олиото и към него прибавяме нарязаното кисело зеле. Добавяме червения пипер, черния пипер и сол на вкус. След като се по запържи зелето, отделяме настрана, за да може да покрием гювеча с него, за да не изсъхва оризът.
Прибавяме към зелето ориза и 2 ч.ч. хладка вода. Оставяме за 5 минути да набъбне оризът и сместа я прехвърляме в глинен гювеч. Към него прибавяме обезкостеното пиле, зелевата чорба и отгоре добавяме киселото зеле, което отделихме настрана, за да запечатаме гювеча.
Печем в предварително затоплена на 200 градуса фурна до готовност.
Добър апетит!