Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват, прибавя се захарта, после брашното и бакпулверът и накрая ванилиите. Сместа се изсипва в намазана с олио и набрашнена тортена форма ринг и се пече на 180 градуса до готовност.
Когато блатът изстине, без да се изважда от формата, се издълбава с нож, който не опира до дъното, така че да има поне 1 см дъно и 1 см стена.
Сметана се разбърква с течния шоколад, трохите от издълбаният блат и нарязания на парченца банан. Тази смес се изсипва в издълбаният блат и формата се поставя в хладилника за 1 час.
След това се изважда тортата, намазва се отгоре и отстрани със сметаната за украса, разбита с пудрата захар. Отстрани се облепва с орехите, а отгоре се украсява по желание с плодове или ядки.
Коментари