Дълбана торта с течен шоколад

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Дълбана торта с течен шоколад4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Хубавите торти са онези, които са приготвени с много любов и още повече шоколад"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилии - 2 бр.
  • за пълнежа
  • заквасена сметана - 200 г
  • течен шоколад - 100 г
  • банан - 1 бр.
  • Продукти за украса
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват, прибавя се захарта, после брашното и бакпулверът и накрая ванилиите. Сместа се изсипва в намазана с олио и набрашнена тортена форма ринг и се пече на 180 градуса до готовност.

Когато блатът изстине, без да се изважда от формата, се издълбава с нож, който не опира до дъното, така че да има поне 1 см дъно и 1 см стена.

Сметана се разбърква с течния шоколад, трохите от издълбаният блат и нарязания на парченца банан. Тази смес се изсипва в издълбаният блат и формата се поставя в хладилника за 1 час.

След това се изважда тортата, намазва се отгоре и отстрани със сметаната за украса, разбита с пудрата захар. Отстрани се облепва с орехите, а отгоре се украсява по желание с плодове или ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vannq88
Vannq88
Супер вкусна но при приготвянето мисля че трябва да се добави 3с.л. течност. Защото е прекалено суха сместа. Аз добавих мляко.
17.12.2017 15:22