Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Антигрип пилешка яхния в гювеч

Антигрип пилешка яхния в гювеч

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254932644282
Антигрип пилешка яхния в гювеч
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 5
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"При първите симптоми на грип или глад - вадете гювеча и следвайте инструкциите за гарантиран вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (домашно е за предпочитане)
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 4 големи глави
  • чесън - 2 глави (по големи)
  • зеленчуков гювеч - 700 г от консерва (домати, моркови, чушка, зелен боб, бамя)
  • джоджен
  • захар - 1 с.л.
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • розмарин
  • босилек
  • магданоз
  • червен пипер - 3 с.л.
  • сол
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 700 мл
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порции и се слага в тава. Поръсва се със сухите подправки и се полива с олиото. Натърква се добре и престоява 1 час.

Картофите се нарязват на дебели колелца. Лукът също се реже на колелца. Чесънът се слага на цели скилидки. Всички зеленчуци се слагат в гювеча.

Отгоре се изсипва консервата със зеленчуковия гювеч и се разбърква. Брашното се размива с водата и се добавя в гювеча.

Най отгоре се редят порциите пиле.

Гювечът се поставя в студена фурна и се пече на 180 градуса 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Перфектният гювеч!
16.01.2022 19:34