Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка яхния с маслини

Пилешка яхния с маслини

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешка яхния с маслини
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Най-добрата оценка за тази яхния ще бъдат чиниите, опразнени за нула време"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. голямо
  • гъби - 150 г
  • маслини - 100 г черни
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • домати - 500 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • босилек - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, измийте и подсушете.

Запържете го в нагрятото олио от всички страни.

В същото олио добавете нарязания на ивици лук, почистените скилидки чесън, почистените от костилки маслини, нарязаните на едро гъби, обелените и нарязани на едро домати.

Добавете сол и черен пипер на вкус, босилека и бялото вино.

След като сместа заври, добавете порциите пилешко месо и задушете на умерен огън до готовност под капак, като при нужда добавете малко топла вода.

Сервирайте пилешката яхния с варен ориз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: