Начин на приготвяне
Месото се обезкостява и се накълцва на дребни кубчета, напръсква се с една лъжица соев сос и се слага в тиган със загрято олио. Запържва се за 10 минути, като се разбърква.
Доматите се обелват, като по-лесно това може да стане, ако за кратко се бланшират в съд с гореща вода, след което те също се нарязват на дребни кубчета.
Месото се залива с накълцаните домати, а щом те поомекнат, прибавяме пресния лук, накълцан, и поръсваме с подправките. Разбърква се и след като доматеният сос се посгъсти, отдръпваме от котлона.
Приготвяме корите по следния начин: Половината част на една кора се намазва с малко размекнато масло. Сгъваме кората на две, като върху намазаната част прихлупваме другата част от кората. Срязва се напречно и по този начин ще получим два квадрата с ширина около 20 см.
По дължината на получените квадрати се разпределя от сготвената плънка. Подгъват се корите по малко от двете страни и без да се стяга се завива като сарма, оформяйки я като продълговато пакетче.
Тавата от фурната се намазва с краве масло и сармите се подреждат, а отгоре се намазват с меко краве масло и се слагат в загрята фурна на 180 градуса. Пакетчетата се пекат, докато се позачервят.
Щом станат с хрупкава коричка, ги изваждаме от фурната и още горещи, напръскваме сармите с по две лъжици гореща вода. Покриват се с кърпа и се оставят покрити да омекнат за 5-6 минути.
Коментари