Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко в пакетче от кори за баница

Пилешко в пакетче от кори за баница

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Пилешко в пакетче от кори за баница
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
08/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Чудесна идея е това да се пакетира пилешко с вкусни добавки. Хем вкусно, хем много удобно за похапване"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 - 600 г
  • кори за баница - селски кори на сач Златна царица
  • пресен лук - 1 връзка
  • домати - 3 бр.
  • риган - 2 щипки
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова вегета
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 2 - 3 щипки
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • масло - 50 - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се обезкостява и се накълцва на дребни кубчета, напръсква се с една лъжица соев сос и се слага в тиган със загрято олио. Запържва се за 10 минути, като се разбърква.

Доматите се обелват, като по-лесно това може да стане, ако за кратко се бланшират в съд с гореща вода, след което те също се нарязват на дребни кубчета.

Месото се залива с накълцаните домати, а щом те поомекнат, прибавяме пресния лук, накълцан, и поръсваме с подправките. Разбърква се и след като доматеният сос се посгъсти, отдръпваме от котлона.

Приготвяме корите по следния начин: Половината част на една кора се намазва с малко размекнато масло. Сгъваме кората на две, като върху намазаната част прихлупваме другата част от кората. Срязва се напречно и по този начин ще получим два квадрата с ширина около 20 см.

По дължината на получените квадрати се разпределя от сготвената плънка. Подгъват се корите по малко от двете страни и без да се стяга се завива като сарма, оформяйки я като продълговато пакетче.

Тавата от фурната се намазва с краве масло и сармите се подреждат, а отгоре се намазват с меко краве масло и се слагат в загрята фурна на 180 градуса. Пакетчетата се пекат, докато се позачервят.

Щом станат с хрупкава коричка, ги изваждаме от фурната и още горещи, напръскваме сармите с по две лъжици гореща вода. Покриват се с кърпа и се оставят покрити да омекнат за 5-6 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Topato
Topato
Бурито с кори за баница !
28.06.2018 14:20
Илияна Гегова
Илияна Гегова
Аууу, чудна рецепта! Веднага я добавям в 'скорошни специалитети за гладната фамилия' :D Ще споделя отзиви, когато я приготвя. :) Но със сигурност е лесна за изпълнение, но звучи супер вкусно! (както повечето традиционни ястия)
18.03.2018 04:43
1
1
Покажи всички подкоментари