Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле жулиен със синьо сирене и бекон

Пиле жулиен със синьо сирене и бекон

Минка МинчеваМинка Минчева
Новак
1814717
Пиле жулиен със синьо сирене и бекон3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Пригответе се за експлозия от вкусове, която ще ви зашемети"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 г
  • бекон - 100 г
  • гъби - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • готварска сметана - 200 г
  • заквасена сметана - 2 с.л
  • синьо сирене - 100 г
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тефлонов тиган запържваме посолените гъби, нарязани не много ситно. Вадим и слагаме в глинен съд.

След това запържваме леко морковите нарязани на жулиени и киселата краставичка. И тях изсипваме в съда. Накрая запържваме пилешкото месо и бекона.

След като всичко е в съда заливаме с двата вида сметана, топеното сирене и синьото сирене.

Запичаме за 10-тина минути на 200 градуса. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: