Начин на приготвяне
Затопляте млякото колкото да ви трае пръста като пробвате и сипвате около 100 мл в купа, добавяте маята и захарта и поръсвате с малко брашно.
Оставяте на топло да се активира. Разбивате яйцата и останалите продукти, пресявате брашното и замесвате хубаво гладко тесто.
Оставяте да втаса на топло докато удвои обема си. Можете да разделите тестото на 2 части, за да ви е по-лесно за разточване, а може и така цялото, но се получава голяма кора, като я разточете.
Намазвате с масло и поръсвате с маковото семе, навийте на руло и нарежете на рулца, редите ги в намазана форма за торта или тава, леко застъпвате всяко рулце. Слагате по средата купичка и оставяте да втаса.
Когато е готов венецът го намажете с разбития жълтък и сложете да се пече в загрята фурна. След изпичане отново намажете с масло.
Коментари