Печен в хартия лаврак

Даниела РусеваДаниела РусеваГотвач31674781
08/02/2017
"Вкусно и здравословно, без компромис!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 759
  • Преглеждания за месеца615
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • лаврак - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • пресен лук - 4 стръка
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • копър - 5 - 6 стръка
  • сол - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистения и измит лаврак поръсете със сол отвътре и отвън. Пригответе си лист хартия за печене за всяка риба, с такава големина, че да може след малко рибата да се завие.

Поставете всяка риба върху лист хартия, а под нея сложете 3-4 шайби лук. Вътре в рибата капнете малко зехтин и сложете 2-3 кръгчета лимон и накълцан пресен лук. Поръсете с копър и черен пипер.

Направете няколко резки по гърба и в прорезите капнете малко зехтин. Увийте лаврака в хартията хлабаво.

През това време загрейте фурната. Сложете рибата с хартията в тава да се пече на 200 градуса за 20 минути с вентилация, а след това отвийте, по-скоро изрежете с ножица и отстранете горната част на хартията.

Запечете лаврака за още 20 минути.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар