Усмихната пица

Vildan AhmedovaVildan AhmedovaЧирак27371
08/02/2017
"Има нещо в тази пица, а и в другите, които ни карат да се усмихваме широко и да клатим утвърдително глава, когато ни попитат дали искаме още едно парче "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо566
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото, като се разбъркват в купа всички продуктите за тестото, като предварително се разтваря маята в част от водата за тестото и се добавя към останалите, след което сместа се изсипва на масата и се замесва. След хубаво измесване се оставя за около 20 минути да втаса.

След втасване се разточва на голяма равна повърхност с царевично брашно. При достигане размера на най-голямата ви налична тава разточеното тесто се поставя в тавата без да се намазва с никаква мазнина, царевичното брашно ще помогне да не залепне.

Върху тестото се намазва с масълцето. Нарязва се шунката на малки кубчета и се поръсва върху маслото. С настъргания на ренде кашкавал се поръсва тавата, така че да се покрие добре. Важно за хубава и вкусна пица е да има достатъчно кашкавал. Върху кашкавала се поръсват нарязаните на шайби маслини и царевичките.

И най-важното за усмивката на пицата, счукват се двете яйца и се оформят очите, а с малкото настърган морков се изрисува и усмивката. Пече се на 220 градуса до запичане на кашкавала и яйцата

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар