Начин на приготвяне
В дълбока купа се слага топлото прясно мляко, топлата вода, зехтина, яйцето, маята, захарта и солта.
Разбъркваме всичко и добавяме пресятото брашно.
Месим до получаване на гладко меко нелепнещо тесто.
Готовото тесто за пица покриваме със стреч фолио и оставяме 40 минути да втаса.
След като е втасало тестото, разделяме на две части. Всяка част разточваме на правоъгълна форма.
Първата част от разточеното тесто намазваме с доматено пюре. Отгоре върху доматеното пюре равномерно на всякъде поръсваме с настърганата моцарела. После поръсваме с босилека, магданоза и ригана.
Втората част от тестото поставяме върху първата.
Разрязваме на ленти, усукваме и поставяме в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме различната пица с разбито яйце.
Печем усукана пица в предварително загрята фурна на 180 °C за 40 минути.
Коментари