Начин на приготвяне
В купа се поставя топлата вода и към нея се прибавя захарта и маята. С вилица се разбърква да се разтвори маята.
Прибавя се една четвърт от брашното и солта. Оставя се да шупне маята.
След това постепенно се добавя и останалото брашно, като се омесва приятно на допир меко тесто за пица.
Покрива се купата с стреч фолио и се оставя да втаса отново.
През това време се нарязват на ситно продуктите за плънката, кашкавалът се настъргва.
Готовото тесто се разстила на тънко в тава, покрита с хартия за печене върху голяма тава.
Отгоре се намазва с доматено пюре. Поръсват се подправките - босилек, черен пипер, риган и мащерка.
Нарязва на ситно и люта чушка.
Подрежда се плънката от шунка, бекон и кисели краставички.
Поръсва се обилно с кашкавал и се пече за 25 °мин на 200 °C.
Поднесете пица Дяволо още топла.