Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде с кайма и кашкавал

Пиде с кайма и кашкавал

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Пиде с кайма и кашкавал
Снимка: Дони Ники
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Страхотна рецепта за пиде от турската кухня, което можете да хапвате както за закуска, така и за обяд"

Необходими Продукти

  • вода - 150 мл хладка
  • прясно мляко - 160 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 25 г
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л. за активиране на маята
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • брашно - 550 г приблизително
  • Плънка
  • кайма - 300 г овкусена по ваше желание
  • кашкавал - 200 г
  • чери домати - 10 бр.
  • чушки сиврия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хладката вода и прясното мляко се сипват в купа, към тях се добавят маята, захарта и брашното.

Разбъркват се добре и се оставят за 20 минути, докато се удвои обемът. В голяма купа се разбиват яйцето, киселото мляко, солта, зехтина и активираната смес с маята.

Добавя се пресятото брашно постепенно, до получаване на нелепнещо и гладко тесто.

Покрива се с фолио и се оставя за 40-50 минути, докато се удвои обемът на тестото.

Тестото за пиде се разделя на топчета с грамаж около 200 г и се оформят овални форми.

В средата се слага кайма, резенчета чушка, чери домати, разрязани на 1/2 и отгоре се поръсва кашкавал.

Прищипва се от двата края като лодка, намазват се пидетата с кайма и кашкавалс мазнина по краищата и пека на 180 °C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: