Начин на приготвяне
Замесва се тестото, като се разбъркват в купа всички продуктите за тестото, като предварително се разтваря маята в част от водата за тестото и се добавя към останалите, след което сместа се изсипва на масата и се замесва. След хубаво измесване се оставя за около 20 минути да втаса.
След втасване се разточва на голяма равна повърхност с царевично брашно. При достигане размера на най-голямата ви налична тава разточеното тесто се поставя в тавата без да се намазва с никаква мазнина, царевичното брашно ще помогне да не залепне.
Върху тестото се намазва с масълцето. Нарязва се шунката на малки кубчета и се поръсва върху маслото. С настъргания на ренде кашкавал се поръсва тавата, така че да се покрие добре. Важно за хубава и вкусна пица е да има достатъчно кашкавал. Върху кашкавала се поръсват нарязаните на шайби маслини и царевичките.
И най-важното за усмивката на пицата, счукват се двете яйца и се оформят очите, а с малкото настърган морков се изрисува и усмивката. Пече се на 220 градуса до запичане на кашкавала и яйцата