Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Усмихната пица

Усмихната пица

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Чирак
27111102
Усмихната пица
Снимка: Vildan Ahmedova
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Има нещо в тази пица, а и в другите, които ни карат да се усмихваме широко и да клатим утвърдително глава, когато ни попитат дали искаме още едно парче"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 400 г
  • суха мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 220 мл
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • За плънката
  • шунка - 300 г
  • кашкавал - 450 г
  • маслини - 5 - 6 бр. без костилка
  • царевица - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • моркови - 1 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото, като се разбъркват в купа всички продуктите за тестото, като предварително се разтваря маята в част от водата за тестото и се добавя към останалите, след което сместа се изсипва на масата и се замесва. След хубаво измесване се оставя за около 20 минути да втаса.

След втасване се разточва на голяма равна повърхност с царевично брашно. При достигане размера на най-голямата ви налична тава разточеното тесто се поставя в тавата без да се намазва с никаква мазнина, царевичното брашно ще помогне да не залепне.

Върху тестото се намазва с масълцето. Нарязва се шунката на малки кубчета и се поръсва върху маслото. С настъргания на ренде кашкавал се поръсва тавата, така че да се покрие добре. Важно за хубава и вкусна пица е да има достатъчно кашкавал. Върху кашкавала се поръсват нарязаните на шайби маслини и царевичките.

И най-важното за усмивката на пицата, счукват се двете яйца и се оформят очите, а с малкото настърган морков се изрисува и усмивката. Пече се на 220 градуса до запичане на кашкавала и яйцата

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: