Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Коледен шаран

Коледен шаран

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Коледен шаран1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • магданоз
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • дафинови листа - 2 - 3 бр.
  • мащерка - 1 стрък
  • черен пипер - 10 - 12 бр. на зърна
  • сол
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ивички морковите и целината. Магданоза нарязваме на ситно.

Отделно в марличка слагаме чесъна, дафиновите листа, мащерката и черния пипер. Слагаме всичко в тенджера и заливаме с 4 ч.ч. вода. Оставяме да се вари за около 60 мин. След това изваждаме марличката с подправките.

Прецеждаме зеленчуците и ги посоляваме. Добавяме и оцета. Слагаме ги на дъното на дълбока тенджера, а върху тях изчистения шаран.

Заливаме със зехтина, захлупваме тенджерата и варим на тих огън за около 45-50 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: